Težave z mešancem…
Z Vesno sva se spoznali med njenim obiskom v Vrtcu v Sevnici. Po končani predstavitvi z Ercom sem stopila do nje in ji ob razložila težavo, ki jo imam s svojim psom. Moj pes se zelo rad vrti v krogu, renči in kaže zobe, za vsako stvar, ko mu nekaj ni všeč. Tudi, ko sem mu nesla hrano v pesjak ali ko sem ga zaprla vanj. Vprašala sem jo ali mi lahko kako pomaga, s tem da bi prišla k meni na dom in ali je to motnjo sploh mogoče odpraviti? Vesna je čez nekaj dni prišla do mene in takoj sva začeli delati na težavi, ki sem jo imela s psom. Pokazala mi je nekaj nasvetov in trikov, kako pokazati psu kdo je vodja. Vaje sva delali kar dolgo in rezultati so bili kmalu vidni. Pes se je umiril in spoznal, da ni več vse po njegovih željah, kot je bilo pred Vesninimi vajami. Kljub velikemu naporu in mojemu strahu, mi je Vesna velikokrat rekla, da psu ne smem popuščati. Morala sem biti odločna, čeprav se mi je pes prej smilil, me je Vesna borila, da mu ne bo nič hudega. Po letu dni sva z Vesno tako dobro trenirali doma in na poligonih, da sem s prej podivjanim psom naredila celo izpit pri Kronološki zvezi Slovenije iz kategorije A. Po več kot treh letih vaje še vedno uporabljam njene nasvete in vaje. Zelo sem vesela, da sem jo spoznala ter, da mi je tako pomagala prevzgojiti mojega psa.
Hvala Vesna in hvala Erc!

Andreja Blatnik, Boštanj

 

Vzgoja Shetlandske ovčarke…
Ko smo dobili psičko se nam niti sanjalo ni, kako bi pričeli z vzgojo. Vesno nam je priporočila vzrediteljica in z veseljem smo pričeli z individualnimi srečanji. Vsako srečanje je bilo polno smeha in resnega dela. Odlično je bilo tudi to, da smo se z vzgojo naše psičke lahko seznanjali vsi v družini. Hkrati smo dobili tudi ogromno nasvetov glede prehrane, zdravja in nege kužka. Naj povem še to, da se naša psička vsakokrat zelo razveseli, ko na obisk pride Vesna. Vesna, hvala ti za vse, še posebno za tvojo neizmerno pozitivno energijo! Sodelovanje z Vesno priporočamo zelooo!!!

Petra Korošec z družino, Ljubljana

Težave z odpoklicem pri Nemški dogi…
Imam dve leti starega, nekastriranega, samca nemške doge, ki je izjemno ljubezniv pes, vendar preveč osredotočen na okolico in ne toliko name. Posledično se to pozna tudi pri odpoklicu. Toliko zanimivejših stvari je v naravi (po njegovem mnenju) 🙂 Po priporočilu prijatelja sem se obrnila po pomoč k Vesni. Že po prvi uri je opazen napredek. Vesna je takoj prepoznala moje napake, mi pojasnila kaj delam narobe ter mi pokazala pravilen način. Včasih je res dovolj, da ti strokovnjak da nek nasvet in se pes kar na enkrat spravi v red! Zato tudi jaz svetujem, da se ob težavah poišče strokovno pomoč. Do dobrega odpoklica imava še nekaj dela, vendar se vse začne pri pozornosti. Res toplo priporočam!

Tamara Jesenovec & Henrik, Polhov Gradec

Moje mnenje o Vesni…
Sama sicer nimam psov, vendar Vesno poznam ze mnogo let in sem prica njenemu bogatenju znanja in dusevni rasti. Je s srcem in duso pri solanju in vzgoji psov. Nikogar ne poznam, ki bi imel bolje vzgojene pse ali cigar psi bi znali vec trikcev! Vesna je kot “sepetalec psom” – vse temelji le na pozitivni motivaciji. Erc in Cooper sta psa s cudovitim znacajem. Nekaj je seveda prirojeno, veliko pa je plod Vesninega dela in vzgoje.

Irena Peteln, Ljubljana

Težave z vodenjem pri Nemški ovčarki Elly in Samojedki Belli…
Sva lastnika triletne samojedke Belle in nemške ovčarke Elly. Na Vesno sva se obrnila, ker sta se psički na sprehodu, v primeru srečanja z drugim kosmatincem odzvali zelo zaščitniško (Samojedka se je včasih rada zakadila v drugega psa, na srečo ni nikoli prišlo do pretepa, ker je na sprehodih na povodcu, ovčarka jo je med tem poskušala branit in se je zaganjala na povodcu in lajala); za naju je bilo to zelo neprijetno, ker sta dajali vtis »pretepačic«, čeprav sta brez povodcev povsem skulirani in ni nobenih težav pri igri z drugimi psi… Ker pa po mestu žal brez povodca ne gre sva poiskala strokovno pomoč. Problem je bilo tudi Bellino neumorno lajanje v primeru, da na dvorišču ni bila deležna vse pozornosti. Z Vesno smo hitro ugotovili, da je problem v moji neodločnosti. Pokazala mi je kako postaviti meje in vzpostaviti nadzor nad psom in še nekaj nasploh o pasji govorici ter o pravilnem predstavljanju psov med seboj. Kljub temu, da smo se do zdaj srečali le 1x lahko rečem, da sva se oba v tistih dveh urah naučila zelo veliko. Precej več kot v pasji šoli, kjer ni manjkalo samooklicanih kinologov, ki pa so ob omembi kakšnega problema v zvezi z agresijo, hitro ostali brez besed. Vesna je zelo direktna oseba, ki ti brez zadržkov pove to, kar si misli. Pri njej nama je bilo všeč, da ne ovikari – pove kaj je narobe z obnašanjem psa in kaj bo mogel lastnik spremeniti, če bo hotel, da bo prevzgoja uspela. Vesno bi priporočila vsem, ki imate kakršnekoli težave z obnašanjem vaših kosmatincev. Čimprej v akcijo, ker bo z njeno pomočjo življenje z vašim kužkom še lepše!!!

Ema Potočnik & Klemen, Škofja Loka

Vzreja Shetlandskih ovčarjev…
Pred tremi leti me je kontaktirala preko emaila zelo prijazno dekle, ki je povpraševalo po mladičku Šetlandski ovčar. Z vsakim novim emailom me je vedno bolj navduševala in mi priraščala k srcu – mlada kinologinja z ogromnim kinološkim znanjem in velikim srcem! Moja želja je bila jo spoznati osebno, kot tudi njenega kosmatinčka Erca. Spoznala sem jo ob spremstvu čudovitega Erca in danes vem, tudi nepogrešljive opreme, ki jo ima s seboj – fotoaparat, s katerim ustvarja čudovite slike in zajame vso lepoto in ljubkost kužkov, kar je dokazala na tisočih fotografijah! Njeno kinološko znanje šolanja psov nima konca in me navdušuje vedno znova in znova, hkrati ves čas skrbi za dodatna izobraževanja. Ko je pred pol leta iz naše vzreje odpeljala njenega težko pričakovanega Šetlandskega ovčarja – Copperja, mi je podarila velik kompliment in mi izkazala veliko zaupanje, me navdala s ponosom s katerim lahko spremljam odraščanje in šolanje našega srčka. Njeno znanje v kombinaciji njene strpnosti in srčnosti je rezultat čudovito vzgojenih in šolanih psov! Z vsem spoštovanjem in ljubeznijo črpam Vesnino znanje in se navdušujem nad njenimi rezultati, ki jih dosega pri šolanju psov, kot tudi nad njenimi fotografijam!
Če rabite pomoč pri vzgoji in šolanju kužka je VESNA tista, ki jo iščete!
Če rabite čudovite fotografije je VESNA tista, ki jo iščete!

Natalija Tomažič / Upper Carniola Shelties, Jesenice